Ha befektetsz egy kampányba, sikeres kampány esetén névre szóló részvényt kapsz. Ennek érdekében már a folyamat elején hitelesítjük személyazonosságodat. Ez ugyan kicsit kényelmetlennek tűnhet, mint egy roller vagy egy biciklikölcsönzésénél először, de itt is csak egyszer kell megcsinálni! Ez a nemzetközi gyakorlat is.

befektetes-folyamat-abra_20220715

1. lépés:

Regisztrálj email-címmel vagy Facebook/Linkedin profillal. Ezután töltsd ki a profilodat – sokan fotót is feltöltenek és írnak pár sort is magukról. 😊

2. lépés:

A személyidet és a lakcímigazolványodat akár a telefonoddal is fotózva, a rendszer elvégzi a hitelesítésedet.

3. lépés:

A sikeres hitelesítésről kapsz egy visszaigazolást, és utána töltsd ki a befektetői profilodat. Itt egy pár vidám kérdésre válaszolnod kell. Segítünk a chaten, ha elakadsz!

4. lépés:

Válaszd ki a szimpatikus kampányt, és nyomd meg a Befektetek gombot. A rendszer a befektetni kívánt összeg negyedét kéri el előlegként, amit kártyával vagy utalással fizethetsz.

5. lépés:

Ha még nincs értékpapírszámlád, akkor a kampány végéig mindenképp nyisd meg azt a számlavezető bankodnál, és a kivonatot töltsd fel a profilodba.

6. lépés:

Sikeres kampány esetén, a kampány végén kell a fennmaradó összeget utalással kifizetned. Sikertelen kampány esetén az előleget visszakapod!

7. lépés:

A névre szóló részvény várhatóan 12-16 hét alatt kerül az értékpapírszámládra.

További teendők:

Kövesd a kampánygazda tevékenységét, olvasd a hírleveleit. Nem várható, hogy a közeljövőben osztalékot fog fizetni, és még jó pár évet várni kell egy esetleges tőzsdére lépésre, vagy egy felvásárlásra, de a részvényed forgalomképes, egy egyszerű, letölthető úgynevezett OTC (tőzsdén kívüli értékpapírra szóló) adásvételi szerződéssel eladhatod. A Tőkeportál készül arra, hogy a másodlagos forgalmazást elősegítse, így olvasd majd a Tőkeportál híreit is!