Bemutatjuk befektetőinket

Posztsorozatunkban bemutatjuk a crowd jeles tagjait, többszörös befektetőinket.

Ismerd meg Berecz Krisztiánt!

Berecz Krisztián, aki üzleti jog diplomával rendelkezik a Bécsi Egyetemen, pályafutását a #startup-ökoszisztémában a webdev-media.org megalapításával kezdte , majd ezt követően, 2018-ban csatlakozott a Tickething nevű e-jegy piactérhez, ahol lehetősége volt közelebbről is megismerkedni az elektronikus csalásokkal, és az ezek ellen kialakított technológiákkal – köztük a SEON-nal is. 📊 Krisztián 2 éve csatlakozott globális üzletfejlesztési igazgatóként a SEON csapatához, ahol olyan ügyfelek tevékenységét segíti, mint az Air France, az Afterpay vagy az OTP Bank (Forrás: https://lnkd.in/eNT8CYcw).
A SEON ma közismerten az egyik legsikeresebb startup, amelynek alapítói: Jendruszák Bence és Kádár Tamás, akik már 2016-ban egy közös projekten dolgoztak. A 2017-ben történt megalapítása óta több, mint 80 munkavállalóval rendelkezik Budapesten, Londonban és Austinban, valamint év elején zárta Magyarország legnagyobb Series A befektetési körét 10 millió euró értékben a Creandum vezetésével. 💵 A befektetési világot ma már befektetőként is megismerhette, ugyanis Krisztián is befektetett a saját kampányunkba, ezzel Tőkeportál-részvényessé válva Krisztiánnak is nagyon fontos, hogy a hazai startup-ökoszisztéma fejlődjön, és a startupokat támogató tőkebevonási lehetőségek bővüljenek, ezért is fektetett be a Tőkeportálba.
(Forrás: https://lnkd.in/ez_3cUDC).

Ismerd meg Byssz Robit!

Rob Byssz, a 🥐 Kifli.hu-t is tulajdonló Rohlik Group nemzetközi cégcsoport Head of Transformation pozícióban az egyik felsővezetője, valamint a CEU Executive MBA Programjának tanácsadó bizottságának tagja. Korábban a Philips globális startupprogramjának vezetőjeként több száz startupot világított át.
📈 Cégeiben erős, siker-és innováció-orientált szervezeti kultúrát épített, ahol a humornak, a szórakozásnak is volt helye, ami mindig segített neki abban, hogy a legjobb tehetségeket vonzza be. Ezt a szemléletet közvetíti az általa mentorált startupoknak is. Maximálisan hisz a startup-ökoszisztéma építésének fontosságában, a Tőkeportál által képviselt értékekben, s ezt befektetésével is megerősítette.

Ismerd meg Déri Viktort!

💰 Pénzügyi informatikai területről indulva az 1990-es években a magyar értékpapír piacon tevékenykedő banki tulajdonú (Budapest Bank, CIB, MFB) befektetési szolgáltató cégeket vezettem, valamint számos értéktőzsdei területhez tartozó szakmai szervezet elnökeként/tagjaként dolgoztam a hazai tőkepiac fejlesztésében.
A 2000-es évektől a hazai kockázati tőkepiac állami segítséggel történő fejlesztésének elindításában vállaltam szerepet.
📊 A kockázati tőkepiacon végzett 12 éves munkám során kiemelkedő tapasztalatra tettem szert a magyar kis- és középvállalati szektor működési körülményei, lehetőségei, problémái és befektetőkkel szembeni elvárásai, valamint a megfelelő céltársaságok kiválasztása és a szektorba történő kockázati tőkebefektetések speciális jellemzői tekintetében.
#közösségifinanszírozás során kisebb költséggel valósítható meg a tőkebevonás. 😃 Befektetőként egyszerűbb szabályok, rövidebb historikus adatok alapján is döntés hozható, a befektetett összegek tekintetében pedig az egyszerű diverzifikáció adja a kockázat megosztását.

Ismerd meg Dintsér Andreát!

Dintsér Andrea a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) Női Vezetői Klubjának vezetője, a Yourstory.hu marketing- és kommunikációs ügynökség alapítója és vezetője.
🗣 Szenvedélyes kommunikátor és hálózatépítő. Célja, hogy a cégeket és vezetőiket támogassa abban, hogy meg tudják fogalmazni, és el tudják mondani történetüket, stratégiájukat és küldetésüket, és így hatékonyan érjék el céljaikat. 🌎 25+ év szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkezik a PwC, majd a KPMG szakembereként a magyar piacon, Közép-Kelet Európában és még bővebb nemzetközi szinten.
10+ éven át a KPMG közép-kelet európai marketing- kommunikációs és tudásmenedzsment igazgatójaként 19 országot vezetett. Immár 4 éve vezeti az MVÜK Női Vezetői Klubját.
Küldetésük, hogy erősítsék a 👩‍💼 női vezetők arányát, pozícióját és elismertségét a magyar gazdaságban. Személyes stratégiájának kiemelt fókusza a hölgyvezetők, női vállalkozók, startupperek támogatása. A Design Terminal, és a #Tőkeportál mentorcsapatában is aktív szerepet vállal.
„Azért fektettem a Tőkeportál kampányába, mert évek óta követem Szeles Nóra és csapata munkáját. A kiváló, és a magyar gazdaságban úttörő ötletük megvalósításáért hittel, elkötelezettséggel és páratlan rezilienciával dolgoznak. Amint meghirdették a kampányt, megragadtam a lehetőséget. Nem volt kérdés, hogy befektetek!”

Ismerd meg Felfalusi Pétert!

Péter az Intrum Zrt. vezérigazgatója és közel két évtizedes pályafutása alatt bevezette a céget a TOP 50 legnagyobb nyereségű magyarországi cég közé. 📈 Ezt megelőzően 4 évet töltött a befektetési piacon és ennek köszönhetően ez az érdeklődése azóta is megmaradt és ezért szállt be a #Tőkeportál kampányába és a Recash mobilalkalmazás #közösségifinanszírozás-ába. Péter számára nagyon fontos a 💶 pénzügyi #startup-ok támogatása, ezért befektetéseiben leginkább erre a területre fókuszál, és egyfajta küldetésének is tekinti.

Meet Jean Christophe Font!

Jean Christophe Font is a Swiss strategic consultant at Kinetic Consulting Ltd and a business angel investor who has extensive corporate international experience at accompanying business, teams and leaders to flourish, in Human Resources senior leadership roles in automotive, 🩺healthcare, food and beverage. He acquired these skills at multinational companies such as Nestle, Bayer or Groupe PSA.

JC recently transitioned to strategic consulting to give back his experience to a large range of businesses. He developed a genuine interest at supporting start-ups and realized then the importance of securing sufficient funding at the start to help big ideas to materialize, but also mentoring their founders. 😎 That’s why he became angel investor at Bindr, a UK based start-up founded by two Hungarian innovators, and #Tokeportal ’s own crowdfunding campaign.

Ismerd meg Kathi Sándort!

Kathi Sándor tanácsadóként, valamint projektvezetőként tevékenykedik az üzleti intelligencia (BI) és az adattárházak területén. Az utóbbi években többek között 🚗 az autóipar, 🔋 az energiaszektor és a 💊 gyógyszeripar vezető vállalatainál dolgozott sikeres projekteken. Fontos számára a folyamatos fejlődés az élet minden területén, keresi az új kihívásokat és a lehetőséget, hogy tágítsa a látókörét. Közgazdászként a befektetések témaköre is közel áll hozzá. A Tőkeportál kampányába való befektetéssel a célja az is, hogy közelebb kerüljön a startupok világához, és hogy egy újabb megtérülő befektetéssel bővítse a portfólióját.

Ismerd meg Klajner Róbertet!

2005-ben végeztem autóvillamosság szakon Óbecsén, Szerbiában. 2017-ben masszázs (gyógyászat,sport) diplomát szereztem szülővárosomban Újvidéken, amely ISO nemzetközi pecséttel is rendelkezik. Ma már Kecskeméten lakom feleségemmel.

2018-ban kezdtem el foglalkozni befektetésekkel. Ekkor ismertem meg elsőként a Nyrt.világát, itt hoztam létre az első színes, diverzifikált portfoliómat. 2021-ben csatlakoztam a #közösségifinanszírozás világához. Itt ismertem meg a #Tőkeportál -t. Szép lassan felállítottam a sokrétű, iparágakban széles skálájú portfoliómat. Jött a Las Vegan’s sztori, utána, amit érdekesnek találtam és meggyőzőnek az a #Tőkeportàl-saját kampánya. Psd-2 felülettel rendelkező #Recash keltette fel az érdeklődésemet és nem hagyhattam ki a lehetőséget, hogy befektetőjükké váljak. Férfiként megfogott a Fehér Nyúl Brewery and Taproom kampánya. Örömmel tölt el egy olyan közösséghez tartozni, akik a közösségi finanszírozásban látják a jövőt. Követem az élelmiszeripart, az energiaszektort, az autóipart és az egészségügyet. Miután színes, sok tematikát lefedő portfolióval rendelkezem, ezért sosem zárkózom el azoktól a lehetőségektől, amelyben fantáziát, innovációt, illetve olyan lehetőségeket látok, amelyek a jövőt alkotják.

“A jövőt olyan emberek alkotják, akik tesznek érte”

Ismerd meg Mohai Miklóst!

👨‍🎓 Közgazdász és kertészmérnök végzettséggel rendelkezem. Tizenkét éve csatlakoztam a Lantos Csaba nevéhez köthető family office-hoz, ma a vagyonkezelő cégek vezetője vagyok. A befektetési portfolió szerteágazó: 🩺az egészségügytől az élettudományi korai szakaszú (startup) befektetéseken, pénzügyi befektetéseken át a gépiparig tart.
Kisebbségi befektetők vagyunk a Tőkeportálban a kezdetek óta, folyamatosan segítve nem csak befektetéssel, de tanácsokkal is az indulást. A Tőkeportál saját kampányába is beszálltam, mert a Tőkeportál végre átlátható és elérhető kapocs a magyar kisbefektetők és az innovatív hazai starupok között. 😎

Ismerd meg Schuszter Pétert!

🗣 Pályafutásom akkor kezdődött, amikor közgazdászként, executive coachként befejeztem tanulmányaimat. A mai fiatalok számára talán hihetetlenül hangzik, ha valaki 25 évet tölt el egy munkahelyen. Az én esetemben ez megvalósult. Éppen ennyi időt voltam a Generali cégcsoportnál.
A multi világból kiszakadva több hazai tulajdonú befektetésekkel foglalkozó társaságnál is vezetői pozíciókban dolgoztam, és mára már több, mint 30 éves tőkepiaci tapasztalattal a hátam mögött büszkén mondhatom, hogy a magyar tőkepiac aktív részese vagyok egészen a kialakulásától kezdve. Akkoriban hazánkban ez nagyon gyerekcipőben járt, és így végigkísértem a hazai #tőkepiac fejlődését. Osztalék és kamatszelvények vágásától kezdve, részvény-kötvénytranzakciókban résztvevőként, a Budapesti Értéktőzsde részvénytársasággá válásában tevékenykedve, az alapkezelők szakmai szövetségének elnökségének és a biztosítók befektetési grémiumának tagjaként számos érdekes és izgalmas projektben vettem részt. Szakami hátteremet tekintve nem meglepő, hogy a pénzügyi, fintech és banki szektorban érdeklődöm leginkább.
📈A folyamatos megújulásban és fejlődésben, a változásban hiszek. Ez is inspirált arra, hogy a #közösségifinanszírozás piacát, és a startupok fejlődését a kezdetektől hatalmas figyelemmel kísérjem, és kis országunkban is nagy lehetőséget látok a különböző fejlődési szakaszban lévő projektek kiteljesedésében. Ennek révén nem is volt kérdés, hogy bekapcsolódom a Tőkeportál kampányaiba.

Ismerd meg Sipos Zoltánt!

Kreatív Kontroll tartalommarketing-ügynökség alapítójaként, stratégiai tanácsadóként és interim marketingvezetőként dolgozom több vállalkozásban is – mutatkozik be Sipos Zoltán. 📊 Szakmai hitvallásom szerint az interaktív kommunikációra képes digitális technológia miatt a hagyományos reklámozási modell megszűnik. A rengeteg szakterületre szétbomló kommunikációs és marketingszakma pedig sok szabadúszót termel ki, akik számára a hagyományos ügynökségek már nem vonzók többé, így a jövőben szakmai közösségekkel, nem pedig komplex ügynökségekkel fogunk dolgozni. Ez a marketingtervezés, a marketingstratégák és projektmenedzserek munkájának felértékelődésével jár majd. 📈 A Tőkeportál is egy meglévő piacot céloz egy új modell segítségével, ezért éreztem úgy, hogy mindenképpen a befektetői közé szeretnék kerülni.

Ismerd meg Szakacsits Szabolcsot!

💻 Szabolcs Szakacsits az informatikai tárolástechnológiai és hálózatátviteli technológiában piacvezető Tuxera alapítója, angyalbefektető. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen szerezte a matematika és az informatika területén. 🚗 A Tuxera rendszerei működnek például autók fedélzeti rendszereként, több Mars-misszió során és más űrjárműveken, vagy épp tengeralattjárókban, és olyan a megoldásokban is, ahol akár több száz PB-nyi adatot kell nagyon gyorsan feldolgozni. A portfolio.hu a 2021-es év top 10 felvásárlása közé azzal került, amikor felvásárolta a szintén a beágyazott rendszerek és az adattárolással foglalkozó HCC Embedded Kft-t. Szabolcs korábban vezető tanácsadó volt az Ericssonnál, és vezető szoftvermérnöke az F-Secure finn kiberbiztonsági cégnél is. ✈ Finnországi évei után visszatért szülővárosába, Nagykanizsára, ahol családjával él.
Befektetései fókuszában az űrtechnológia, a deeptech, az egészségügyi technológia, a biotechnológia és a fintech áll. Rendkívül fontosnak tartja a hazai startup-ökoszisztéma fejlődését, ezért is szállt be a Tőkeportál kampányába is.

Ismerd meg Szamosközi Pétert!

🗣 Az ELTE-n informatika tanárként, majd a CEU-n gazdasági-informatikusként diplomázott. Eleinte középiskolai tanár, utána infokommunikációs újságíró, később üzleti elemző, ezt követően pedig nemzetközi bankok és biztosítók jogszabály-megfelelőségi projektjeiben az IT fejlesztésekért felelt. Emellett volt a nemzetközi ifjúsági kamara, a #JCI hazai országos elnöke, majd három cikluson át az európai szervezet tisztségviselője. Négy éve vezeti saját tanácsadó cégét, a Morihana Kft-t, amely kkv-knak segít fenntarthatóbb és hatékonyabb módon szolgálni az ügyfeleiket. A Tőkeportál rendezvényeinek 2021. július óta résztvevője, tavaly ősz óta pedig már aktívan, több kampány befektetője (Fehér Nyúl, Syrius, Fishinda, Cristo). Azon vállalkozásokat részesíti előnyben, amelyek közösséget, ökoszisztémát építenek a termék, illetve a szolgáltatása köré, bevonva más szakmai, illetve non-profit szervezeteket is.

Ismerd meg Vágó Lászlót!

1992-ben Cum Laude minősítéssel szereztem közgazdász diplomát az amerikai Campbell Egyetemen. Ezt követően a Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakát végeztem el sikeresen, majd az amerikai Purdue Egyetemen Nemzetközi Executive MBA diplomát szerzetem meg. 🏢 Pályafutásomat a Telekomnál kezdtem, 2005-ben én szerveztem ki az ingatlan szolgáltatásokat a Deutsche Telekom Immobilien, később Strabag PFS együttműködésében, amely vállalat többszöri átalakítása után 2019 márciusában vette fel a NEO Property Service Zrt. nevet, amely mára Magyarország meghatározó ingatlan üzemeltetőjévé / ingatlan szolgáltatójává vált. 🎾 Korábbi tenisz élsportolói eredményeim alapján tagja vagyok a Tenisz Szövetség elnökségének, és aktív tagja vagyok a hazai és a nemzetközi kortárs képzőművészeti életnek.

Ismerd meg Verő Barbarát!

A Nestlénél töltött 18 év után (ebből 8 év board tagság) az egyének, csapatok és szervezetek fejlesztésére fókuszáló saját tanácsadó cégemmel rengeteg startupot ismertem meg. Szinte mindegyik inkubátorban, accelerátorban dolgozom mentorként. 🏫 A Metropolitan Egyetemen mester szakos és MBA-s hallgatókat tanítok. Az angyalbefektetői szárnyaimat is próbálgatom: belépve előbb a Women Business Angels egyesületbe, majd nemrégen HUNBAN-ba, 3 fő értéket képviselek és ezek megvalósulásán, implementációján dolgozom: az alapítói tudás, képesség átvilágításán és fejlesztésén, a szervezet növekedésre való felkészítésén, és nem utolsósorban a női vezetők fontosságának elismertetésén. Mindig és mindenhol a tehetséget keresem, ebben sokat segít a HR-es hátterem és a sok-sok év tapasztalat. 👩‍🦰 Angyalbefektetőként is fontosnak tartom a női befektetők szerepvállalását. E célt jól szolgálhatja a #közösségifinanszírozás. A Tőkeportálba az ökoszisztéma fejlődésének elősegítése miatt fektettem és örömmel látom, hogy mennyire tanulékony és mentorálható a csapat is. Szakmai feladataim mellett 2 nagy fiú boldog édesanyja vagyok.