#RÓLUNK

A kezdő vállalkozások növekedésének kritikus pontja, amikor az induláshoz rendelkezésre álló saját tőke már elfogy, viszont bankhitelhez, illetve kockázatitőke-alapok forrásaihoz még nem jut hozzá, vagy azt drágának, hosszasnak tartja. Ekkor különösen érdemes közösségi finanszírozási kampányt indítani.

A kampány egyszerre ér el számos lehetséges befektetőt, és nemcsak a tőkeszerzést támogatja: a közösségi finanszírozás az egyedüli finanszírozási forma, amely jelentősen segíti az ügyfélszerzést, az értékesítést, a kommunikációt, azaz a márkaerősítést. Részvénycélú közösségi finanszírozással a fenntartható növekedést felmutató üzleti tervvel rendelkező kezdő, kis- és középvállalkozások tudnak hatékonyan tőkéhez jutni úgy, hogy közben márkát építenek és akár értékesítést is generálnak. A Kampányt indító vállalkozások jellemzően 30–300 millió forint tőkét keresnek a 45–60 napig tartó kampányban. A kampány akkor sikeres, ha eléri a tőkecélját, amiért cserébe a befektetők részvényekhez jutnak. A nemzetközi gyakorlat azt mutatja, hogy sikeres kampányt az a vállalkozás tud lebonyolítani, amely már valamennyire jelen van a piacon, megfelelő csapattal rendelkezik és erős az online jelenléte. B2B és B2C szolgáltatások egyaránt számot tarthatnak a crowd érdeklődésére.

#KÖZÖSSÉGI FINANSZÍROZÁS

Tudj meg többet a közösségi finanszírozásról

A közösségi finanszírozás (crowdfunding) egy innovatív pénzügyi szolgáltatás, ami a vállalkozás tőkeemelését online kommunikációs kampányon keresztül valósítja meg. A közösségi kampányok piactere a közösségi finanszírozási platform. A platformon regisztráló lakossági és intézményi befektetők sokasága (crowd) számos kisebb és nagyobb összegű befektetést hajt végre a kampánygazda vállalkozásba. A több hónapos kampányok során az online fórumon kérdeznek a kampánygazdától és megismerik a vállalkozás működését.

*MIÉRT VÁLASZD A TŐKEPORTÁLT?

Mentorprogram

Inkubációs-mentorálási szolgáltatásunk során a Kampánygazdákat szakértő mentor csapatunk támogatja a jogi, üzletfejlesztési és kommunikációs kihívások sikeres teljesítésében.

Startup ökoszisztéma

A Tőkeportál a startup-ökoszisztémát építő, szervező tevékenysége révén építi a befektetői és a kampánygazda-közösséget. Az ökoszisztéma-építés küldetés és befektetés: a létező szereplők közötti feladatmegosztást, hatékonyságot segíti elő, és a hosszú távon gondolkozó szereplők aktivizálását jelenti.

Befektetők sokasága – a crowd

Egyszerűbb és gyorsabb, több befektetőt elérő tőkeszerzési lehetőséget biztosítunk! Befektetői körünk az egészen kis befektetőktől kezdve a kockázati tőke-, az angyal- és intézményi befektetőkig jelen vannak a Tőkeportál oldalán!

Értékteremtő, hatékony tőkebevonás

A közösségi finanszírozás egy értékteremtő hatékony tőkebevonási forma: amely a befektetők tömegeit tudja a Tőkeportálon keresztül gyors befektetésre ösztönözni, és a vállalkozásoknak online felületet, marketing megjelenést, tőkepiacteret biztosítani. Akár pár tízezer forinttal bárki elkezdheti a befektetővé válást. A kampány során a vásárlóból befektető, a befektetőből vásárló válhat.

Szakértelem

Lassan öt éve folyó előkészítői munkánk során szerzett tapasztalatokon alapulva hiszünk abban, hogy a jelenleg folyó nemzetközi és hazai szabályozási folyamat végén Magyarországon is helye van a világon egyre gyorsabban fejlődő közösségi finanszírozásnak.

Nincsenek rejtett költségek

A mérsékelt fix költségeken felül csak sikerdíj-alapú levonások terhelik a vállalkozások tőkeszerzését.

*HOGYAN MŰKÖDIK

A közösségi befektetés és kampányindítás folyamata a Tőkeportálon

A közösségi kampány indításának folyamata a Tőkeportálon

Befektetési célú kampányt befektetésre alkalmas vállalkozás tud indítani, amelyik a mentorprogram segítségével elkészíti a kampányhoz szükséges, a keresett tőkét bemutató üzleti tervet. Indítsd be a saját vállalkozásodat, írd meg a saját sikersztorid. A kampány-előkészületek elvégzésében végig támogatunk, de ez több hónapot is igénybe vehet.

Részletek

#TŐKEPORTÁL

A Tőkeportál Csapat

*VÍZIÓNK

A Tőkeportál víziója, hogy a hazai és a regionális startup világ információs központjává és hatékony piacterévé váljon.

Azért dolgozunk, hogy a Tőkeportál a régió egyik vezető közösségi finanszírozási szolgáltatója legyen: olyan elsődleges és másodlagos piacot hozzon létre a kezdő-és kisvállalkozási ökoszisztéma számára, ahol befektetők sokaságától hatékonyan tudnak tőkét bevonni. Ezzel Részvényeseiknek egyedülálló értéket teremtünk. Azon dolgozunk, hogy piactér-szolgáltatásunk szeretetmárkává, információs és árazási központtá váljon; az itt tőkét kapott vállalkozások évek múlva is sikeres vállalkozásokként működjenek. Lépjen új tőke a gazdaságba, és váljon a közösségi finanszírozás a gazdaság organikus, versenyképes és transzparens fejlődésének motorjává. A közösségi finanszírozás fejleszti a megtakarítók pénzügyi tudatosságát, és támogatja a hatékony, versenyképes, átlátható, válságálló gazdasági növekedést.

*KÜLDETÉSÜNK

A Tőkeportál víziója, hogy a hazai és a regionális startup világ információs központjává és hatékony piacterévé váljon.

Küldetésünk a tőkéhez való hozzáférés demokratizálása: egy olyan befektetési piactér létrehozása, ami növeli a magánszemélyek és az intézmények befektetési lehetőségeit, könnyebb hozzáférést biztosít a startupok és kezdő vállalkozások számára a tőkéhez, valamint hozzájárul a tőzsdeképes vállalkozások számának növeléséhez. Köztudatba kell hoznunk, hogy a közösségi finanszírozás a leghatékonyabb tőkebevonási mód a vállalkozás számára, mert nemcsak tőkéhez jut, hanem brandet is épít.

*A TŐKEPORTÁL ELŐNYEI

Biztonságos

A Tőkeportál ajánlatokat nem párosít, vagyont nem kezel, a kampányokba befektetett tőkék a pénzintézeti letéti számláról a vállalkozásba kerülnek, a befektetők részvényekhez jutnak.

Egyszerű

A teljes és befejezett regisztráció után a befektetők online szerezhetnek részesedést a kiválasztott vállalkozásban.

Hatékony

A befektetni vágyókat és a tőkét kereső vállalkozásokat egy online felületen összekapcsolja.

*PARTNEREINK

Együttműködő Vállalkozások és Szervezetek

6
7
Tőkeportal_partnerek_logo
tg_footer_logo
11
CROWD-FUND-PORT_for_Combinations
pinterattila
polecat
xventures
PenzSztar-logo500
logo_conorfound
feheralbatrosz_logo
kibu
h13
quantumleap
prEXCELerator
BNL
Creative-accelerator
Pécsi tudományegyetem

*TŐKEPORTÁL BLOG

Hírek és Események