#PARTNER

Pozi.io

Milyen témában, milyen fázisú startupok kereshetnek?

A platform korai és növekedési fázisban lévő startupoknak is kínál lehetőségeket. Teljesen iparág agnosztikusak vagyunk. A MedTech-en keresztül a Web3 megoldásokon át az agrár innovációkig minden megtalálható a POZI.io-n. Több, mint 120 mentorunk és tanácsadónk rengeteg szakterületet lefednek. A célunk, hogy egy olyan közösséget építsünk ahol egymás támogatása a a természetes napi rutin része. Nagyon hiszünk a peer-to-peer validációban, hogy azoktól tanuljunk, akik velünk azonos szinten helyezkednek el, mert ők ismerik és érzik leginkább a problémánkat.

Milyen szolgáltatást tudsz nekik nyújtani?

A platform ötletvalidációra, csapatépítésre, mentoringra és befektető keresésre egyaránt alkalmas. Úgy terveztük meg, hogy egy ötletgazda egészen az ötletfázistól kezdve akár a külföldi piacralépésig is megtaláljon mindent amire szükséges lehet. Az ötletversenyek kiváló lehetőséget adnak arra, hogy akár Szingapúri vagy amerikai befektető azonnali visszajelzését, tanácsát kapjuk meg. Ezzel nagyon gyorsan képesek az innoivátorok módosítani a koncepción, ami hatalmas előnyhöz juttatja őket. A nemzetközi csapatok építése és kiszemelt célpiacon történő validáció is elsőbbséget jelent. Hiszen Magyarországról viszonlyag nehéz például egy dél-amerikai piacot validálni, bármilyen termékről is legyen szó. A platformon viszont minden eszköz rendelkezésre áll ehhez.

Kovács Roland

Szakterület:

A szakterületünk az innovációs ökoszisztéma építés. Az elmúlt évtizedekben több inkubátor programot építettünk fel itthon és külföldön is. A innovációs projektfejlesztés a startupoktól a nagyvállalatokig sok hasonló elemet tartalmaz. Legyen szó ötletek gyűjtéséről, szalaktálásáról, versenyeztetéséről, nagyon fontos hogyan és milyen eszközökkel végezzük azt. Míg egy néhány startupból álló pitch versenyt le lehet koordinálni excell táblával és kockás füzettel (erre is vannak digitális megoldásaink a beépített szelekciós és zsűrimodulnak köszönhetően), addig egy több száz csapatos rendezvénynél ez már lehetetlen. A platformunk segítségével mindez néhány kattintással megoldható. Az innovációban a legfontosabb kérdés az idő és pénz. Ennek optimalizálásában tud segítséget nyújtani a platformunk, a tanácsadói és mentor hálózatunk.

Miként látod a hazai startup ökoszisztémát?

Túl sok állami és kevés magántőke van jelen a piacon, amihez társul, hogy nagyon szétszórt és az egyes szereplők között hiányzik a szoros együttműködés. Rengeteg jó ötlet születik itthon, de a legtöbb jó sztorihoz külföldi segítség, befektetés párosul. Mára Szingapúrtól az USA-ig vannak kapcsolataink és a platformon keresztül lehetőséget biztosítunk mindenkinek arra, hogy ezeket elérjék. Ami nagyon jó, hogy egyre többen látják a lehetőséget a saját vállalkozás, startup felépítésében nem csak a fiatalok körében.

Lunar Program