#PARTNER

Future Proof Consulting

Milyen témában, milyen fázisú startupok kereshetnek?

Már egy egyedülálló alapítónak is szívesen segítünk és egészen a több ezer fős scale-up-ok támogatásáig terjed ki a szolgáltatásunk.

Milyen szolgáltatást tudsz nekik nyújtani?

Vezetői elakadásokkal kapcsolatban (első vezetői szerep, hogy vegyem fel, kit vegyek fel, felvegyem-e egyáltalán, hirtelen nő a csapat, inkább nem delegálok – megcsinálom magam)

Vezetői szerep tudatosítása (motiváció, teljesítmény, kommunikáció, nehéz helyzetek kezelése)

Csapat fejlesztése (gyorsan nő, nem nő elég gyorsan, kellenek-e folyamatok, kinek mennyit fizessek, mit szabályozzak, kell-e munkaköri leírás, stb)

Verő Barbara

Verő Barbara

Mi a szakterületed?

Alapvetően vezetőfejlesztéssel és szervezetfejlesztéssel foglalkozunk. Ehhez nagyban hozzásegít a sok éves nagyvállalati HR tapasztalatunk, de az utóbbi 5-6 évben már szinte csak startupokra fókuszálunk és nekik segítünk. Az ökoszisztémában erős kapcsolatrendszerrel rendelkezünk, így sokszor a megfelelő szakember, erőforrás megtalálásában is tudunk segíteni (pl a megfelelő IT fejlesztési megoldásban is). Mivel angyal befektetőként is aktív szerepet töltünk be, jól rálátunk a különböző fázisú csapatok kihívásaira.

Miként látod a hazai startup ökoszisztémát?

Borúsan. A túl sok és könnyen elérhető pénz a befektetői piacon nem a teljesítményre ösztönzi a szereplőket, emiatt azok is túlélnek, akinek nem kéne (közben igen hasznos munkaerőt von ki az amúgy is szűkölködő munkaerőpiacról). Fontosnak tartom a magántőke megjelenését, ahol a teljesítménye is számít a cégeknek, nemcsak a kihelyezett összeg. Ezért is tartottam fontosnak a Tőkeportálba is fektetni, mert hiánypótló szerepet tölt be az ökoszisztémában.