#PARTNER

Danubia IP Innovációs Tanácsadó Kft.

Milyen témában, milyen fázisú startupok kereshetnek?

Szellemi tulajdon (IP) kezeléssel kapcsolatos bármely témában állunk rendelkezésre. Ez nem csak szabadalmaztatást jelent, hanem más szellemi tulajdonok védelmét és hasznosítását is, így például márkanevekkel, know-how-val, szoftverekkel és más szerzői művekkel kapcsolatos kérdéseket is. Bármely iparágból (ICT és kreatív iparágak is), bármely fázisban lévő vállalkozások kereshetnek minket. Seed fázisban még jellemzően konzultációról, iránymutatásról van szó, a legtöbb IP kezelési kérdést viszont első körös VC befektetési fázisban kell rendezni. Az IP kezelés később, az exitre való felkészülés során is nagyon lényeges lehet.

Milyen szolgáltatást tudsz nekik nyújtani?

Freedom to operate analízis – egy vállalkozás működési szabadsága korlátjainak meghatározása, szellemi alkotások beazonosítása, auditja, újdonságkutatás, védelmi stratégia kidolgozása, oltalomszerzés valamint pályázati forrásból való finanszírozása, szellemi alkotások tulajdonjogi hovatartozásának tisztázása, vitarendezés, szellemi tulajdon menedzsment tanácsadás, üzleti hasznosítási és befektetői tárgyalások előkészítése, licenc-tanácsadás, szellemi vagyon értékelése, K+F minősítés megszerzése, szellemi vagyonhasznosítási politika, szellemi vagyon kimutatása, a vállalti vagyonba történő beemelése és számvitele, K+F tevékenységgel és szellemi tulajdonnal összefüggő adókedvezmények igénybevétele, adótervezés adótanácsadás, stb.

Szakterület:

Innováció, innováció menedzsment, szellemi alkotás, szellemi tulajdon, szellemitulajdon-védelem, iparjogvédelem, szerzői jog, szabadalom, védjegy, design oltalom, know-how, üzleti titok, licencia, találmányok és kreatív alkotások üzleti hasznosítása, kockázatelemzés és kockázatkezelés, oltalmi stratégiaépítés, jogszerzés és jogérvényesítés, K+F eredmények kapitalizációja és számvitele, adótervezés és adóoptimalizálás

DanubiaDanubia

Haszonits András, innovációs tanácsadó

(36 1) 411 8757

Partnervállalati bemutatkozása:

A DANUBIA IP Innovációs Tanácsadó Kft. a szellemi tulajdon oltalmának területén 70 éves tapasztalattal rendelkező és a piacon tartósan vezető pozícióval bíró DANUBIA cégcsoport tagja. Munkatársaink segítségével az innovatív gondolat megszületésétől a keletkező termék vagy szolgáltatás piaci bevezetésén át a hasznosítási ciklus befejezéséig nyújt igény szerinti szolgáltatást ügyfelei számára, beleértve a jogi képviseletet jogszerzési és jogérvényesítési ügyekben, valamint a jogi, szabadalmi stratégiai és innovációs tanácsadást is. Szakértőink a tudomány és technológia minden területét lefedő szakértelemmel rendelkeznek. Szellemitulajdon-menedzsmenttel és technológia transzferrel foglalkozó kollégáink biztos szakmai hátteret biztosítanak a magyar és nemzetközi ügyfeleink számára egyaránt.

Partnerkontakt:

A vállalti szféra széles spektrumában volt szerencsém bekapcsolódni az innováció támogatásába. Néhány fős IT start-up cégben SCRUM product owner funkciótól kezdve a Big4 tanácsadócégig. A szellemi tulajdon hatósági területén a startupperekkel talán a legszorosabb kapcsolatot kialakító képzési területtől, az innovatív vállalkozásoknak, feltalálóknak, kreatív alkotóknak praktikus segítséget nyújtó iroda tanácsadójáig. Így fókuszom elsősorban az innovációhoz és szellemi tulajdonokhoz kapcsolódó hasznosítás-centrikus üzleti folyamatok területének támogatása. A vállalkozások szellemi tulajdonának felismerésében, a védelmi stratégia kidolgozásában, a szellemi tulajdonnak az üzleti folyamatokba való integrálásában, technológia és szellemitulajdon-értékelések kidolgozásában szerzett nemzetközi és hazai kontextusban igen változatos iparági körben szerzett tapasztalataim örömmel ajánlom fel a Tőkeportál platform Közösségének, Tagjainak.

Foglalj időpontot partnerünknél!

Naptár betöltése...
- Elérhető
19
- Lefoglalva
19
- Függő
19
- Részben lefoglalva

Válassz időpontot:

Vezetéknév*:

Keresztnév*:

E-mail*:

Telefonszám*:

Kérjük röviden foglald össze milyen témában szeretnél mentorálást kapni és add meg (ha van) honlapod!*:

captcha