Free Simple Modern Circle Design Studio Logo

Fektess be Te is a zöld jövőbe és csatlakozz a Kenderház kampányához!

Horesnyi Béla, a hazai kendertégla gyártás megálmodójának célja, hogy újraélessze Magyarországon az ipari kender építőipari alapanyagként való felhasználását. Kenderbetonból már több mint húsz házat épített, és a növekvő keresletet már egy új gyárral szeretné kiszolgálni. A Kenderház projektjével erősen hisz az ökoszisztéma-alapú megközelítésben, és arra törekszik, hogy fenntartható megoldásokat kínáljon a mezőgazdaság támogatásától, az épületek zéró karbon-kibocsátásáig.

Kenderszigetelo-paplan

Az ipari kender egy természetes, fenntartható alapanyag mely  világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egy megkerülhetetlen építőipari terméksorozat előállításán és nagykereskedelmi értékesítésén dolgozunk, most a közösség segítségével.

Miért fontos?

A Párizsi Klímamegállapodás kimondja, hogy az építőipar karbon lábnyomának 2050-re nullára kell csökkennie. Az épületek karbonsemlegességére történő átállás olyan kihívásokat rejt magában, amelyek a világ minden építőipari szereplőjét érintik. Ez a folyamat jelentős kihívást, és egyben lehetőséget is jelent minden az iparágban dolgozó fél számára.

dc5e3dd3-60ff-4b98-a4e4-6158408caba8

Az energiahatékonyság, a gyártástól az épületenergetikán át a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésig fontos cél. 2030-ra a beépített karbonmennyiségnek láthatóvá kell válnia. Ez még csak a jövő, de mi már előre felkészülünk rá!

A Kenderház megoldásokat kínál ezekre a kihívásokra, emellett egy kifejezetten jövedelmező üzletet épít, amelynek most Te is részese lehetsz!

Az igény a zöldebb épületek iránt egyre nagyobb, és ezen igényt kifejezetten egy kender fal anyaggal, a kenderbetonnal lehetne kielégíteni. Kiemelkedő hőszigetelő tulajdonsága mellett jó a hőtároló képessége, nem igényel karbantartást, nem tartalmaz méreganyagot – így nem is tud kipárologni – valamint allergiamentes és nincs egészségre káros hatása.

Magyarország és a kendertermelés

Magyarország a rendszerváltás előtt kender nagyhatalom volt. 50-70 ezer hektáron termeltek ipari kendert, ez a mai viszonylatban csupán két-háromszáz hektár. Üzleti tervünk 600 hektáros blokkra van kalkulálva melyet egy kelet-magyarországi telephely és annak környékén tervezzük megvalósítani. Ezeket a blokkokat utána az ország bármely területére át lehet ültetni, ahol már egy bejáratott, működő modellt kell felépíteni.

A Kenderikum alapítója a kenderházépítés hazai meghonosítója

Magyarországon Horesnyi Béla nevéhez köthető az első kenderházak felépítése. Közel húsz éve foglalkozik energiatakarékos épületek kivitelezésével, szerkezetkész és kulcsrakész projektekkel egyaránt.

Generál kivitelezői tapasztalattal segíti, hogy legmagasabb minőségben a legjobb áron épüljenek az egészséges, energiatakarékos kenderházak és így lakóik több évtizedig élvezhessék az épület nyújtotta előnyöket.

Kivitelezőként is tapasztalta, hogy mekkora igény van az alapanyagra. Jelenleg is azon dolgoznak, hogyan minél hatékonyabb, rezsimentes épületeket tudjanak építeni, ehhez illeszkedik egy ipari kender feldolgozó üzem létrehozása.

Miért érdemes befektetni a Kenderházba?

  • Egy magas jövedelmezőséggel bíró, valós hiányt kielégítő üzlet részese leszel, amelyből akár átlagon felüli profitot realizálhatsz.

  • Az építőanyagok kompetitív piacán belül a válságálló, élénk lakáspiacon vagyunk jelen.

  • Nem állunk meg csak az elsődleges feldolgozásnál, tervezzük a másodlagos építőipari feldolgozást is.  

  • A vállalat tevékenysége társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból jelentős közhasznot fog eredményezni, elmondhatod gyermekeidnek, unokáidnak, hogy tettél valamit földünk megmentéséért. 

  • Hozzájárulhatsz egy olyan jövőhöz, amelyről büszkén mesélhetsz a jövő generációinak.

  • ESG-szerinti szabványok megszerzését tervezzük, hogy mindenkor befektetési kategóriában maradjunk! 🙂

Kampányunkban az elsődleges alapanyag, a kenderrost és a pozdorja gyártásához  szükséges egyedi gépsor kiépítéséhez 80-150 millió forintot keresünk!

Az alapanyag ellátás is megoldott

Csapatunk tagja hazánk egyik legnagyobb szakértelemmel bíró kender termelője Kálomista Gábor, aki vállalja a gazdák betanítását. A betakarítást is ő végzi saját gépparkjával. Az alapanyag előállítása bérelt földeken, illetve a gazdák kendertermeléséből megmaradt kenderszár átvétele által biztosított. Nekünk csak az ipari kendertermesztés azon részére van szükségünk, ami a gazdáknak csak melléktermék, tehát a kenderszárra.

Értékesítés

A projekt során egy komplett feldolgozó gépsort helyezünk üzembe. A technológia során a kenderszárból kinyerjük a kender pozdorját és a kenderrostot. Ez az elsődleges feldolgozás végterméke. Ezt a két terméket nagykereskedelmi tételben értékesítjük a külföldi (román, szerb) kenderfeldolgozók eladási áraihoz igazodva.

Mennyire keresett az elsődleges feldolgozás végterméke?

Mivel mi magunk is kenderből készült házakat építünk, pontosan tudjuk mekkora hiány van az alapanyagból. Idén már április végén a teljes éves készlet elfogyott a beszállítóknál, tavaly márciustól nem tudtunk alapanyagot beszerezni. Célunk, hogy ezt az óriási keresletet kielégítsük és egy teljes ellátsi láncot hozzunk létre az építőipar igényei számára Magyarországon és Európa területén.

Itt is megtalálsz minket:

Már csak egy lépés választ el a regisztrációtól!

Légy része a startup-ökoszisztéma fejlődésének!

Ha nem akarsz lemaradni a legnagyobb kedvezményekről, regisztrálj most a kampányra!

Ez az előregisztráció, ami nem kötelez semmire, de lehetővé teszi, hogy információkat kapj, létrehozd a Tőkeportál profilodat, és a legnagyobb kedvezményekben részesülj. Emiatt is fontos, hogy pontosan add meg a neved, email-címed és telefonszámodat.

A befektetés folyamatáról és a hozzá kapcsolódó kérdésekről bővebben itt olvashatsz.

A Tőkeportál Zrt. adatkezelési tájékoztatója:

A Café Plusz Kft. Adatkezelési Tájékoztatója:

Kérdezz a közösségi finanszírozási kampányról a chatablakban, e-mailen, vagy telefonon.
kenderhaz@tokeportal.com
+36 70 424 7981

Regisztrálj most, ha érdekel a részvétel a közösségi finanszírozási kampányunkban!*

 

*Az előregisztrációs időszakban még zajlik az előzetes jogi és üzleti felülvizsgálat. Az előregisztráció a várható érdeklődés felmérését célozza, ami alatt a leendő befektetőknek már kérdezési, észrevételezési joga van. A Tőkeportál fenntartja a jogot a kampányindítási kérelem elutasítására.